Westlandia is met Komax BT712 machines klaar voor (digitale) toekomst

Case study

In de montage afdeling van Westlandia zijn door Smans NV twaalf nieuwe Komax BT712 machines geïnstalleerd. Deze kabelbewerkingsmachines vervangen de oude machines en zorgen ervoor dat Westlandia klaar is voor de toekomst.  Xavier Sohier (Westlandia): “We streven ernaar om een continue hoge kwaliteit te leveren. Hier zijn state-of-the art machines voor nodig. Deze investering past hier helemaal bij.”

 

Van perslucht naar elektrische aandrijving

In het vroegere proces werd het krimpen en persen aangedreven met perslucht. Het nadeel van deze methode was dat de kracht sterk varieerde waardoor het moeilijk was om de kwaliteit constant te houden. Met de elektrische aandrijving van de Komax BT712 is de kracht en dus de kwaliteit beter te controleren. Daarnaast zit er ook een extra kwaliteitscontrole op de Komax BT712. Xavier Sohier: “De machines zijn uitgerust met krimpkrachtbewaking. Dit houdt in dat onze medewerkers direct een signaal krijgen als het contact niet goed is aangezet.”

 

Klaar voor digitalisering

Een groot bijkomend voordeel is dat deze machines geschikt zijn voor digitalisering waardoor alles traceerbaar wordt. Alle gegevens van het krimpen worden tijdens ieder proces automatisch opgeslagen. Machinefabrikant Komax heeft de applicatie QCenter hiervoor ontwikkeld. Xavier Sohier: ”Het QCenter willen we in 2019 implementeren, zodat we ook deze mogelijkheid van de machines kunnen gebruiken.” Naast de traceerbaarheid van het proces gaat ook de kwaliteit omhoog. Doordat de software alles bijhoudt, is het eenvoudiger om afwijkingen in het proces te vinden en hier direct op in te spelen.

 

Westlandia en medewerkers tevreden met Komax BT712

Bij de zoektocht naar de juiste machine heeft Smans NV een belangrijke rol gespeeld. Xavier Sohier (Westlandia): “Smans NV is een zeer betrouwbare partner en toeleverancier met een goede service en technologische know-how. Smans gaf ons alle relevante informatie zodat we de juiste keuze konden maken.” Bij het aanschaffen van nieuwe machines spelen de medewerkers ook een cruciale rol. Xavier Sohier: “Veel werkzaamheden bij Westlandia zijn routinematig. Bij veranderingen moeten we heel goed aan onze medewerkers uit leggen waarom we veranderen. Inmiddels is het werken met de nieuwe Komax BT712 ook routine!”

 

Voor meer informatie:

Westlandia VZW
Dehemlaan 1
B-8900 Ieper
België
T +32 57 220 440
www.westlandia.be
SMANS NV
Bremheidelaan 8,
2300 Turnhout
België
T +32 14 42 44 01
smans.com
info@oldsmans.falkor.alcor.cloud

Wat is jouw
uitdaging?

Neem contact met ons op

Onafhankelijke expertise

Klanten geven ons een 9+

Uitgebreid aanbod

Meer dan 45 jaar expertise